Waarom een nieuwe editor?

Bizztools maakte gebruik van TinyMCE - een externe plugin om op een Microsoft Wordachtige manier tekst te kunnen invoeren.

Deze plugin was een oudere versie en deze werkte niet meer goed samen met sommige nieuwere browsers.

Het was dus tijd voor vervanging.

Daarbij is er gekeken naar twee opties:

  • de nieuwste versie van TinyMCE
  • de nieuwste versie van CKEditor

De keuze is gevallen op CKEditor. De redenen hiervoor waren de volgende:

  • In de nieuwste versie van TinyMCE staat bovenaan een minder mooie menubalk, die vanuit Bizztools niet gebruikt zou worden.
  • Er is iets makkelijker nieuwe functionaliteit te maken in combinatie met CKEditor.

De verschillen tussen de nieuwe editor en de oude

De meeste mogelijkheden zijn uiteraard ook terug te vinden in de nieuwe editor. Er zijn uiteraard wel verschillen. De meest in het oog springende is dat de nieuwe editor er mooier uitziet.

Een aantal niet of weinig gebruikte knoppen is komen te vervallen (zoals bijvoorbeeld de print-knop - die niet werkte in TinyMCE).

De editor kan vergroot worden, door het driehoekje helemaal rechtsonder in de editor te verslepen. Verder is er nu bovenaan (derde rij links) een knop te vinden om de editor over het hele scherm uit te vullen. Door nogmaals op die knop te klikken, verandert de editor in het oorspronkelijke formaat.

Verder is de manier van invoegen van plaatjes iets gewijzigd - maar dit wijst zich vanzelf. Dit werkt nu ook weer goed in Internet Explorer 10 en 11.

Voor meer informatie over de werking, zie de editor-pagina.