Omgaan met afbeeldingen

Er zijn twee mogelijkheden voor het werken met afbeeldingen:

1. Afbeeldingen op een willekeurige plek invoegen in de content.
  2. Een afbeelding 1-op-1 koppelen met een content item. Deze afbeeldingen kunnen getoond worden in een lijst, een gallery of op een vast plek in de content.

Afbeeldingen op een willekeurige plek invoegen

Via de knop "Afbeelding" in de editor (zie figuur hieronder), kan een plaatje in de content worden ingevoegd.

Toolbar voor toevoegen plaatje

Er zal een nieuw scherm worden geopend (zie hieronder), waarin gebladerd kan worden naar een in te voegen afbeelding, door te klikken op de knop [Bladeren op server].

Dialoog voor toevoegen plaatje

Na het klikken op [Bladeren op server] wordt een lijst getoond met de plaatjes die beschikbaar zijn (zie afbeelding hieronder). Door op het gewenste plaatje te klikken, wordt het bewuste plaatje op de plaats waar de cursor staat ingevoegd.

Dialoog om plaatje te selecteren

Een nieuw plaatje toevoegen aan de lijst van plaatjes kan ook via dit scherm. Door te klikken op de knop [toevoegen], kan worden gebladerd naar een eigen plaatje (op je eigen computer). Bij klikken op [opslaan], wordt dit plaatje toegevoegd aan de lijst. Hiermee komt dit plaatje beschikbaar voor alle contentbeheerders en kan dit plaatje op iedere willekeurig pagina worden ingevoegd.

Let op: Het is belangrijk om het veld alt-tekst en de titel in te vullen bij het toevoegen van een plaatje. Deze tekst wordt door Google gezien en kan ervoor zorgen dat pagina's waar dit plaatje is geplaatst, hoger in de ranking komen.

Afbeeldingen verwijderen

Plaatjes verwijderen kan niet met bovengenoemd scherm. Hier is bewust voor gekozen, aangezien bij websites met meerdere contentbeheerders, de beheerders van elkaar wellicht niet weten op welke pagina's een plaatje wordt gebruikt.

Plaatjes kunnen daarom alleen verwijderd worden via de applicatiebeheertools. Contentbeheerders hebben hier normaal gesproken geen rechten op. Op verzoek kan dit wel worden geregeld. Voor uitleg omtrent de applicatiebeheertools, klik hier. Let op: deze pagina's zijn afgeschermd - u heeft hiervoor een gebruikersaccount nodig op onze website!

Afbeeldingen 1-op-1 koppelen aan een content item

In de editor (onder "Overige velden") is een veld met de naam "Plaatje (wordt getoond bij overzichten)" te vinden. Door hier te klikken op de knop [bladeren], kan gebladerd worden naar een plaatje op de eigen computer. Door het content item (de pagina) waar je mee bezig bent op te slaan (knop [aanpassen]), wordt de afbeelding 1-op-1 gekoppeld aan de huidige pagina.

Een afbeelding kan verwijderd worden door het vinkje "Verwijderen" aan te vinken. Als de pagina wordt opgeslagen, wordt de afbeelding verwijderd.